Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γαμπρός του Ερντογάν εξήγγειλε τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στο Αιγαίο

Ο γαμπρός του Ερντογάν εξήγγειλε τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο ίδιος που έχει κατηγορηθεί και για “δουλίτσες” με τους τζιχαντιστές, φρόντισε να μας υπενθυμίσει με νέες δηλώσεις του ότι δεν το γλιτώνουμε το “μπαμ” με την Τουρκία.

Πώς; Εξήγγειλε έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στη Μεσόγειο με το Μπαρμπαρός και στη Μαύρη Θάλασσα με το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας για αυτή τη χρονιά με δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

“Ειδικά αυτή τη χρονιά στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα κάνουμε σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτή τη χρονιά θα γίνουν σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Το πρώτο μας σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός και μετά το δεύτερο μας πλοίο θα κάνουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες εργασίες και στις δύο περιοχές και και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ερευνών. Η Τουρκία πλέον μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν πιο σημαντικές εξορμήσεις”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι πάνω από το 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κόσμου βρίσκεται σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.

Αντίθετα με όσους πιστεύουν -και καλά κάνουν- ότι με την Τουρκία θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά, το τουρκικό καθεστώς -είτε κεμαλικό είτε ισλαμικό- συνεχώς φροντίζει να μας υπενθυμίζει ότι “δεν χωράμε” και οι δύο σε αυτό τον τόπο.

Αλμπαϊράκ και Ισλαμικό Κράτος

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που διέρρευσε το WikiLeaks τον Δεκέμβριο του 2016, μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ότι ο υπουργός Ενέργειας εμφανίζεται να είναι ο «ανεπίσημος» ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαίου Powertrans, που εισάγει πετρέλαιο από εδάφη του ISIS στο Βόρειο Ιράκ, στην Τουρκία.

Ο Αλμπαϊράκ θα έπρεπε να δικάζεται σε διεθνές δικαστήριο για τρομοκρατία σε έναν κανονικό κόσμο.

Σχετικά άρθρα