ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία δεν καταγγέλλει τη συμφωνία για το προσφυγικό γιατί έχει ανάγκη τα λεφτά της ΕΕ

Η Τουρκία δεν καταγγέλλει τη συμφωνία για το προσφυγικό γιατί έχει ανάγκη τα λεφτά της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η τουρκική κυβέρνηση έχει συμφέρον να διατηρηθεί η συμφωνία με την ΕΕ, διότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και ειδικά ο τουρισμός καταρρέει”, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση.

“Η Άγκυρα έχει ανάγκη τα εμβάσματα από τις Βρυξέλλες. Ένα τμήμα της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι και η καταβολή ποσού τριών δις. ευρώ από την ΕΕ, μέρος του οποίου δεν έχει ακόμα καταβληθεί”, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

“Γνώστες των τουρκικών πραγμάτων, εξάλλου, επισημαίνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ερχόταν αντιμέτωπη με εσωτερικά προβλήματα, αν παραβίαζε τα συμπεφωνημένα με την ΕΕ. Πολλοί Τούρκοι εξέλαβαν τη στήριξη προς τους κατά πλειοψηφία μουσουλμάνους πρόσφυγες σαν βοήθεια «στα αδέρφια τους». Και στο σημείο αυτό ο Ερντογάν δεν θέλει να διακινδυνεύσει την παραμικρή διένεξη”, επισημαίνει το Spiegel.

“Γι’ αυτό και παρά το γεγονός ότι οι τριβές στις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας οξύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την παρεμπόδιση Τούρκων πολιτικών να κάνουν προεκλογικό αγώνα επί γερμανικού εδάφους και τη σύγκριση της σημερινής Γερμανίας με το ναζιστικό καθεστώς από τον κ. Ερντογάν, η Άγκυρα δεν αναφέρθηκε καθόλου, όπως έκανε επανειλημμένα στο παρελθόν, σε μια ενδεχόμενη καταγγελία της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό”, συμπεραίνει το Spiegel.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα