Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου κατά Γερμανίας: Μην μας κάνετε εμάς μαθήματα δημοκρατίας

Τσαβούσογλου κατά Γερμανίας: Μην μας κάνετε εμάς μαθήματα δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμβούργο, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της Ευρώπης και της Γερμανίας εξαπέλυσε από το Αμβούργο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για ρατσισμό και υπόθαλψη τρομοκρατών.

“Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρατσισμού”

Μιλώντας από το μπαλκόνι του τουρκικού προξενείου στην γερμανική μεγαλούπολη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι “η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και ισλαμοφοβίας” και πρόσθεσε ότι “η Ευρώπη υποστηρίζει όλων των ειδών την τρομοκρατία εις βάρος της Τουρκίας”.

Αναφερόμενος στην Γερμανία, μετά την έντονη αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών με αφορμή την σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι το Βερολίνο δεν δικαιούται να μιλά για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. “Μην μας κάνετε εμάς μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, είπε ο κ. Τσαβούσογλου και κατήγγειλε την γερμανική κυβέρνηση ότι ασκεί πιέσεις στους τούρκους πολίτες που ζουν στη χώρα. Παρεμποδίζοντάς τους να πάρουν μέρος στην προεκλογική εκστρατεία υποστηρίζοντας την αλλαγή του συντάγματος που προωθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος υπουργός μετέβη στην Γερμανία για την προεκλογική συγκέντρωση παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου, που θεωρεί ότι η εσωτερική υπόθεση της αλλαγής του συντάγματος στην Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης σε γερμανικό έδαφος.

«Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με ξένους διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει για τον χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει.

Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας πως οι γερμανικές αρχές δεν έδωσαν την άδεια για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης σε έναν δεύτερο χώρο, όμως τελικά βρέθηκε ένας τρίτος χώρος για να γίνει η συγκέντρωση.

Σχετικά άρθρα