Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βόμβα” από Wikileaks: H πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γερμανία είναι βάση επιθέσεων της CIA!

“Βόμβα” από Wikileaks: H πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γερμανία είναι βάση επιθέσεων της CIA!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, WikiLeaks, Αμερικανική Πρεσβεία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

“Βόμβα” έριξαν τα WikiLeaks αφού με έγγραφο τους αποκάλυψαν πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γερμανία είναι βάση επιθέσεων της CIA όπως αναφέρει το protothema.gr. ‘Όπως αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά, το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη  χρησιμοποιείται ως μυστική βάση, από τη CIA για επιθέσεις χάκερ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται, η CIA βαδίζοντας στα οργουελικά χνάρια του «1984», χρησιμοποιεί την τεχνολογία των iPhone, Microsoft Windows και τηλεοράσεις Samsung, ώστε να παρακολουθεί τα θύματά της, μέσω ενός παγκόσμιου προγράμματος εποπτείας.

Μάλιστα, σε αυτό το malware που προσβάλλει τις παραπάνω συσκευές οι Αμερικανοί φέρονται να συνεργάστηκαν και με την MI5.Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος που δημιούργησε ο Τζούλιαν Ασάνζ, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, έγγραφα, άκρως εμπιστευτικά, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, που αποκαλύπτουν τις σκιώδεις αυτές επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα που ονομάζεται Vault 7, είναι η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων σχετικά με τη CIA στα χρονικά.

Συνολικά 8.761 έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας, που αποκαλύπτουν κατασκοπευτικά μυστικά της CIA, ενώ όπως επεσήμανε ο Ασάνζ, πρόκειται μόλις για το πρώτο μέρος από μια σειρά διαρροών που θα δημοσιευτούν στη συνέχεια.

Με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, η Wikileaks έχει εξασφαλίσει πως η «CIA έχει χασει τον έλεγχο του ‘οπλοστασίου’ της», ισχυρίστηκε ο Ασάνζ. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά κωδικών και λογισμικών, που αν αποδειχθούν πραγματικά, θα μπορούσαν να επιτρέψουν έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Το αρχείο φαίνεται να κυκλοφόρησε ανάμεσα σε πρώην κρατικούς χάκερ με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, ένας από τους οποίους έχει παράσχει στη Wikileaks τμήματα αυτού του αρχείου.

Σχετικά άρθρα