Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώνει τους άνδρες στη Ράκα να φοράνε αφγανικά ρούχα

Το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώνει τους άνδρες στη Ράκα να φοράνε αφγανικά ρούχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιβάλλουν στους κατοίκους της πόλης Ράκα, η οποία θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, να ντύνονται με αφγανικά ρούχα.

Ο λόγος που το κάνει αυτό το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι γιατί αντιπαθεί τις… αραβικές κελεμπίες αλλά για “κάλυψη”.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές φοράνε στολές μάχης που θυμίζουν αφγανικές παραδοσιακές ανδρικές φορεσιές. Υποχρεώνοντας και τους πολίτες να ντύνονται με αφγανικά ρούχα, υπολογίζουν ότι αφενός μεν θα δείχνουν περισσότεροι και αφετέρου οι εχθροί τους δεν θα μπορούν να ξεχωρίζουν τους τρομοκράτες από τους αμάχους.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους εγκαταλείπουν τις περιοχές στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, όπου έτσι κι αλλιώς οι τρομοκράτες υποχωρούν πιεζόμενοι από τον συριακό στρατό και από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και φτάνουν στη Ράκα για προστασία.

“Χιλιάδες οικογένειες τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να φτάσουν στα όρια της επαρχίας της Ράκα και μεταξύ τους 120 οικογένειες τζιχαντιστών και οπλαρχηγών του Νταές [Ισλαμικό Κράτος]”, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όλοι αυτοί οι εκτοπισμένοι είναι υποστηρικτές και συμπαθούντες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φοβούνται ότι εάν περάσουν υπό κυβερνητική ή κουρδική διοίκηση θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες περί τρομοκρατίας ή συνεργασίας με τους τρομοκράτες.

Πριν όχι πολύ καιρό έρευνα είχε καταγράψει ότι το 25% των Σύρων υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα