Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουλάει τσαμπουκά ο Τσαβούσογλου: Δεν με σταματούν, θα κάνω συγκέντρωση στη Γερμανία

Πουλάει τσαμπουκά ο Τσαβούσογλου: Δεν με σταματούν, θα κάνω συγκέντρωση στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμβούργο, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβεβαιώνει ότι παρά τις απαγορεύσεις της Γερμανίας και της έντασης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες, θα μιλήσει στην προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη εκδήλωση στο Αμβούργο εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.

«Θα πάω σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει να μιλήσω στην προγραμματισμένη εκδήλωση για τους Τούρκους ψηφοφόρους της Γερμανίας» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Μελβούτ Τσαβούσογλου στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο Τσαβούσογλου έκανε αυτήν την δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι το κέντρο που είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση έκλεισε, επειδή δεν διέθετε το απαραίτητο σύστημα πυρόσβεσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιες περιφερειακές γερμανικές αρχές απαγόρευσαν τις προεκλογικές συναντήσεις υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στα 16 Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Βερολίνο ότι προχωρά σε πρακτικές όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι ναζί πριν χρόνια.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε χθες Δευτέρααπό την Άγκυρα «να διατηρήσει την ψυχραιμία της» στην τρέχουσα διπλωματική κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας.

«Απορρίπτουμε έντονα οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των πολιτικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της ναζιστικής εποχής», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφαν Ζάιμπερτ.

Σχετικά άρθρα