Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Μαλαισία και Βόρεια Κορέα

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Μαλαισία και Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Δολοφονίες, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία,

Στον αποκλείσμό της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας, προκειμένου να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Η διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει κλιμακωθεί μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

«Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Νουρ Τζαζλάν Μοχάμεντ, στους δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία. Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει «μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το πού βρίσκονται οι ίδιοι».

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε στους πολίτες της Μαλαισίας που βρίσκονται στο έδαφός της να την εγκαταλείψουν αναγκάζοντας τη Μαλαισία να προχωρήσει στην εφαρμογή αντιμέτρων, ενώ η αστυνομία στην Κουάλα Λουμπούρ προσπαθεί να εντοπίσει και να ανακρίνει τρεις υπόπτους για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στη Μαλαισία οι τρεις ύποπτοι κρύβονται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας.

Σχετικά άρθρα