Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στελεχάρα του Ερντογάν στέλνει μήνυμα με σφαίρες σε όσους ψηφίσουν “όχι” στον σουλτάνο (βίντεο)

Στελεχάρα του Ερντογάν στέλνει μήνυμα με σφαίρες σε όσους ψηφίσουν “όχι” στον σουλτάνο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δημοψήφισμα, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Τουρκία,

Ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, ο Μουσά Γιλντιρίμ από τη Σινώπη, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κομματική θέση του εξαιτίας ενός βίντεο που ανάρτησε, στο οποίο ο πυροβολεί σε ένα χωράφι ως “απειλή” σε όσους ψηφίζουν “όχι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που εάν υπερισχύσει το “ναι” ο πολυχρονεμένος Ερντογάν θα ανακηρυχθεί πρόεδρος-σουλτάνος.

Στο βίντεο ο Γιλντιρίμ πυροβολεί πολλές φορές και χαμογελά.

Ο άλλος ισλαμιστής που τον βιντεοσκοπεί ακούγεται να τον ρωτά: “Αδελφέ Μουσά, τι θα κάνουμε σε όσους ψηφίσουν “όχι” σε μια δυνατή Τουρκία;”.

Το βίντεο έγινε βάιραλ, ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από την τουρκική αντιπολίτευση και ο Μουσά Γιλντιρίμ αναγκάστηκε τη Δευτέρα να παραιτηθεί από το ερντογανικό κόμμα.

“Το βίντεο τραβήχτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017, δύο εβδομάδες πριν ο Πρόεδρος εγκρίνει την απόφαση για δημοψήφισμα”, αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του και συνεχίζει:

“Δεν άκουσα τι είπε ο φίλος μου που βιντεοσκοπούσε και απλά πυροβόλησα στο νερό ώστε να το δοκιμάσω. Κρατήσαμε το βίντεο ως ανάμνηση. Δεν άκουσα τι είπε και δεν ήθελα να απειλήσω κανέναν. Ο φίλος μου ήθελε να μου το στείλει. Τέλος πάντων, το βίντεο διέρρευσε από ένα μέλος του κόμματος που με ζήλεψε όταν ο φίλος μου το ανάρτησε στο γκρουπ του AKP Σινώπης στο WhatsApp”.

Κλείνοντας την επιστολή παραίτησής του αναφέρει: “Αποσύρομαι από την ενεργό πολιτική και παραιτούμαι [από το κόμμα]. Απολογούμαι για την παρεξήγηση που προκάλεσα. Απολογούμαι στον τουρκικό λαό”.

Σε κάθε περίπτωση τα “πνεύματα” δεν είναι ήρεμα στην Τουρκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, ένας επιβάτης που ισχυρίστηκε ότι είναι υποστηρικτής του Ερντογάν απείλησε ότι όποιος ψηφίσει “όχι” θα αντιμετωπιστεί με το σπαθί αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα αναβιώσει.

Ο ίδιος ο Ερντογάν αλλά και ο πρωθυπουργός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έχουν δηλώσει ότι όσοι είναι υπέρ του “όχι” ταυτίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο Φαχρετίν Γιοκούς, επειδή κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “όχι” δέχθηκε πυροβολισμούς στην Άγκυρα.

Στις 16 Φεβρουαρίου δύο μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, γυναίκες που μοίραζαν φυλλάδια στη Σμύρνη, ξυλοκοπήθηκαν από έναν άνδρα και τον γιο του που δήλωσαν μέλη του τοπικού AKP.

Αυτές είναι ενδεικτικές περιπτώσεις που φτάνουν και στη δημοσιότητα, διότι καθημερινά συμβαίνουν άπειρα ευτράπελα στο νεο-οθωμανικό χαλιφάτο.

Δείτε και το βίντεο του πιστολέρο του AKP που του στοίχισε (προς το παρόν) την κομματική καριέρα:

Σχετικά άρθρα