Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη Μανμπίτζ

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη συριακή πόλη Μανμπίζ χωρίς τον συντονισμό με τις ΗΠΑ και την Ρωσία, που έχουν στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Χωρίς έναν τέτοιο συντονισμό, δεν θα υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα και τα πράγματα ενδεχομένως να περιπλέκονταν περισσότερο», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Μανμπίζ θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο της στρατιωτικής εκστρατείας «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα με την συμμαχία Σύρων ισλαμιστών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και των Κούρδων σοσιαλιστών των YPG.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν γνώση των εκατέρωθεν θέσεων των δυνάμεων τους γύρω από την συριακή πόλη.

Παράλληλα, ο Μπ.Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επιτρέψει στην οικογένεια του πιλότου του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, που συνετρίβη το Σάββατο στην τουρκική επικράτεια να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

Ο 56χρονος πιλότος Μεχμέτ Σουφχάν, ενεργοποίησε το σύστημα εκτίναξης καθισμάτων, όταν το πολεμικό αεροσκάφος του MiG-23 συνετρίβη στην τουρκική επαρχία Χατάϊ.

Στην αρχική του κατάθεση στις τουρκικές Αρχές ο Σουφχάν δήλωσε πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ενώ κατευθυνόταν για να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε αγροτικές περιοχές κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ στην βόρεια Συρία.

Σχετικά άρθρα