Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Ολάντ οργανώνει Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής – Ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες συμμετέχουν

Γιατί ο Ολάντ οργανώνει Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής – Ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες συμμετέχουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισπανία, Ιταλία, Μαριάνο Ραχόι, Πάολο Τζεντιλόνι, Φρανσουά Ολάντ,

Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής οργανώνει σήμερα Δευτέρα στις Βερσαλλίες, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Στη Συνάντηση Κορυφής έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν η Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Πρόκειται για το κουαρτέτο των τεσσάρων ισχυρότερων χωρών της ευρωζώνης, η δε πρωτοβουλία Ολάντ ερμηνεύεται με τη θέλησή του να επιδείξει τη συνοχή ανάμεσά τους, για την αντιμετώπιση των κρίσεων που απειλούν την ΕΕ.

Ερμηνεύεται επίσης, ως η τελευταία θέληση επίδειξης μιας «διεθνούς λάμψης» για τον πρόεδρο, πριν από το τέλος της θητείας του, γι’ αυτό και οργανώνεται με εξαιρετική επισημότητα στο παλάτι των Βερσαλλιών, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες.

Επισήμως, προβάλλεται ότι η συνάντηση των Βερσαλλιών στοχεύει στην προετοιμασία του εορτασμού για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης, σε συνδυασμό με έναν προβληματισμό για τους τρόπους αναβίωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ άλλων, το θέμα των προσφύγων προερχόμενων από τη Μέση Ανατολή, οι συνέπειες του Brexit, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με φόντο τις αυξανόμενες εντάσεις με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν και τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τράμπ.

Στις Βερσαλλίες, οι τέσσερις ηγέτες δεν θα μπορέσουν να αγνοήσουν και το θέμα που ανάκυψε για την μελλοντική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ύστερα από την ξαφνική άρνηση του Πολωνού ηγέτη Γιαροσλάβ Κατζίνσκι να μην υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τουσκ για μια δεύτερη θητεία.

Σχετικά άρθρα