Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ακροδεξιός Βίλντερς βάζει φωτιά στις σχέσεις Ολλανδίας – Σ. Αραβίας

Ο ακροδεξιός Βίλντερς βάζει φωτιά στις σχέσεις Ολλανδίας – Σ. Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκέερτ Βίλντερς, Μαρίν Λεπέν, Ολλανδία, Σαουδική Αραβία,

Διπλωματική κρίση με συνέπειες στις οικονομικές συναλλαγές της Ολλανδίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γκέερτ Βίλντερς κατά της Σ. Αραβίας και του Ισλάμ.

Η Σαουδική Αραβία, δηλώνοντας προσβεβλημένη από τις δηλώσεις του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, επέβαλε εμπορικές κυρώσεις στις ολλανδικές επιχειρήσεις και επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους επιχειρηματίες της χώρας αυτής.

Βασιλικό διάταγμα δίνει εντολή στις σαουδαραβικές επιχειρήσεις να αποκλείουν τις ολλανδικές εταιρίες από τα μελλοντικά σχέδιά τους, είτε άμεσα είτε μέσω υπεργολαβιών, σύμφωνα με μία εγκύκλιο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα από το εμπορικό επιμελητήριο της Μέκκας και το οποίο μπόρεσε να δει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Δεκέμβριο, ο βουλευτής Γκερτ Βίλντερς, που τάσσεται κατά του ισλάμ, είχε τυπώσει αυτοκόλλητα με τη σημαία της Σαουδικής Αραβίας αντικαθιστώντας όμως το ιερό κείμενο που αναγράφεται εκεί από ένα άλλο κείμενο, επίσης στα αραβικά, που επικρίνει έντονα το ισλάμ και αμφισβητεί την ακεραιότητα του Μωάμεθ και του Κορανιού.

Το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Έχει συμμαχήσει για τις εκλογές αυτές με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Σχετικά άρθρα