Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιλντιρίμ υποσχέθηκε ολοκληρωτικό “ξεκαθάρισμα” στην Τουρκία μετά τις 16 Απριλίου

Ο Γιλντιρίμ υποσχέθηκε ολοκληρωτικό “ξεκαθάρισμα” στην Τουρκία μετά τις 16 Απριλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διακήρυξε την Κυριακή ότι μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που εάν νικήσει το “ναι” ο Ερντογάν θα ανακηρυχθεί σε πρόεδρος-σουλτάνος, θα τελειώσει και η “τρομοκρατία” στην Τουρκία.

“Σας υπόσχομαι, αυτή η τρομοκρατική οργάνωση [κουρδικό PKK] θα τελειώσει μετά τις 16 Απριλίου. Θεού θέλοντος το “ναι” θα νικήσει και το FETO [γκιουλενιστές], PKK [Κούρδοι] και Νταές [Ισλαμικό Κράτος] όλα θα κανονιστούν”, είπε μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του “ναι” στην ανατολική επαρχία Μπινγκόλ.

Ο Γιλιντιρίμ είπε ακόμα ότι το ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αγκαλιάζει όλες τις εθνότητες της Τουρκίας [τουλάχιστον το παραδέχονται ότι είναι πολυεθνικό κράτος] και κάλεσε τους πάντες να ενωθούν υπό την εκστρατεία του “ναι”.

“Κανένα έθνος που ζει σε αυτή τη γη δεν είναι ανώτερο του άλλου. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Ζάζα, των Κούρδων, των Τούρκων, των Αράβων, των Τουρκμένων και άλλων είναι όλοι αγαπητοί στην καρδιά μας”, είπε.

Στους “άλλους” συμπεριλαμβάνονται ακόμα 67 εθνότητες αφού ανέφερε μόνο πέντε από τις 72 συνολικά.

Η υπόσχεση πάντως για “ξεκαθάρισμα” μετά τις 16 Απριλίου είναι άκρως ανησυχητική, ιδιαίτερα εάν σκεφτεί κανείς ότι από τον Ιούλιο έχουν συλληφθεί και διωχθεί περισσότεροι από 100.000 Τούρκοι πολίτες με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του Γκιουλέν. Εάν 100.000 άνθρωποι δεν είναι αρκετοί για να “χορτάσει” ο Ερντογάν, τι άραγε σχεδιάζει μετά τις 16 Απριλίου;

Σχετικά άρθρα