Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απέκρουσαν τουρκική επίθεση δυτικά της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία

Οι Κούρδοι απέκρουσαν τουρκική επίθεση δυτικά της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Δεκατέσσερις μισθοφόροι των Τούρκων σκοτώθηκαν το Σάββατο στη βορειοδυτική Συρία, σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε χωριά της Μανμπίτζ που τελούν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Τουρκόφιλοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό, επιτέθηκαν στα χωριά Ταλ Τουρέν, Καρά και Ολάσλι που απέχουν 20 χλμ δυτικά της πόλης Μανμπίτζ.

Αν και επιτέθηκαν με βαρέα όπλα, οι μαχητές του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ, που υπόκειται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απέκρουσαν την τουρκική επίθεση σκοτώνοντας 14 μισθοφόρους.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές χτυπήθηκαν και τεθωρακισμένα οχήματα των επιτιθεμένων.

Η πόλη Μανμπίτζ βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη και 28 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Το ελληνικό όνομα που απέκτησε κατά τα ελληνιστικά χρόνια είναι “Ιεράπολις”.

Πριν τον πόλεμο θεωρούνταν μια από τις πλέον φιλελεύθερες πόλεις της Συρίας, με πληθυσμό περισσότερους από 100.000 κατοίκους.

Στις 20 Ιουλίου 2012 η Μανμπίτζ έπεσε στα χέρια των αντικυβερνητικών επαναστατών.

Τον Ιανουάριο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην πόλη και την κατέλαβε διώχνοντας τους “επαναστάτες”.

Στις αρχές Ιουνίου του 2016 οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησαν την επιχείριση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ.

Η πόλη απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 12 Αυγούστου 2016.

Στις 24 Αυγούστου οι Τούρκοι εισέβαλαν στη Συρία για να υποστηρίξουν -υποτίθεται- τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύντομα οι Τούρκοι παραδέχθηκαν ότι στόχος τους δεν ήταν μόνο το Ισλαμικό Κράτος αλλά και οι υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Τούρκοι αφού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Αλ Μπαμπ, στις 23 Φεβρουαρίου 2017, ξεκίνησαν να επιτίθενται στη Μανμπίτζ.

Σχετικά άρθρα