Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές λένε ότι κατέρριψαν συριακό MIG στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας (βίντεο)

Οι τζιχαντιστές λένε ότι κατέρριψαν συριακό MIG στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε ότι η Δαμασκός έχασε την επικοινωνία με ένα συριακό μαχητικό αεροπλάνο κοντά στα σύνορα ΣυρίαςΤουρκίας και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείριση έρευνας και διάσωσης του πιλότου.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος, κατά πάσα πιθανότητα συριακό, έπεσε στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ ανάρτησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο ισχυρίζεται ότι δείχνει τη στιγμή που οι δυνάμεις της καταρρίπτουν ένα συριακό πολεμικό αεροσκάφος στα βόρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ, στο έδαφος της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ανέφερε ότι “υπάρχουν πληροφορίες ότι ένα MIG που πιθανότατα ανήκει στο συριακό καθεστώς συνετρίβη στην επαρχία Χατάι [της Τουρκίας-Αντιόχεια], στην περιοχή Γιαϊλατζίκ”, είπε και συνέχισε: “Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Οι μονάδες συνδράμουν στις έρευνες”, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU.

Το βίντεο της Αχράρ Αλ Σαμ δείχνει ένα βαρύ πολυβόλο να ρίχνει πυρά προς ένα αεροσκάφος, ωστόσο δεν δείχνει και την κατάρριψη.

Ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, Ερντάλ Άτα, δήλωσε ότι η τουρκική Αστυνομία και διασώστες βρίσκονται στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι έπεσε το αεροπλάνο και δεν απέκλεισε ο πιλότος να είναι ακόμα ζωντανός.

Οι Τούρκοι προσθέτουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εθνικού εναέριου χώρου.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές:

Σχετικά άρθρα