Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί δύο Βρετανοί τζιχαντιστές γιατροί στη Μοσούλη

Νεκροί δύο Βρετανοί τζιχαντιστές γιατροί στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Δύο γιατροί Βρετανοί υπήκοοι με καταγωγή από το Σουδάν, που έσπευσαν εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ για να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, οι γιατροί Αχμέντ Σαμί Χιντέρ από το Λονδίνο και Χισάμ Φαντλαλλάχ από το Νότινχαμσαΐρ, που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος τον Μάρτιο του 2016, σκοτώθηκαν κοντά στη Μοσούλη.

Ο Χιντέρ, που έφτασε στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή αναχωρώντας από το Χαρτούμ του Σουδάν συνοδευόμενος από οκτώ τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής, είχε εμφανιστεί σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης που προέτρεπε κι άλλους γιατρούς να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να σπεύσουν να βοηθήσουν στα πεδία της μάχης.

Πηγές από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Ιράκ επιβεβαιώνουν τους θανάτους των γιατρών αλλά δηλώνουν άγνοια από τι σκοτώθηκαν.

Σχετικά άρθρα