Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κράζουν” στην Τουρκία τον στρατηγό του Ερντογάν: Έκανε “τουρισμό” στα Ίμια

“Κράζουν” στην Τουρκία τον στρατηγό του Ερντογάν: Έκανε “τουρισμό” στα Ίμια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίμια, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Αυτό που έγραψε πρώτο το TRIBUNE, ότι δηλαδή η προκλητική επίσκεψη του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στα Ίμια ήταν… κρουαζιέρα, το έχει πάρει και ο τουρκικός αντιπολιτευόμενος Τύπος, ο οποίος στην κριτική που ασκεί στο καθεστώς Ερντογάν συμπεριλαμβάνει και τη μομφή ότι ο Τούρκος αρχηγός Χουλουσί Ακάρ κάνει… τουρισμό.

Στον Ερντογάν, που δεν αρέσει καθόλου αυτή η κριτική, επιστρέφοντας από το Πακιστάν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα της Χάντε Φιράτ στην Hurriyet, για την κριτική στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια:

«[…]Λένε πώς είναι δυνατόν ο Α/ΓΕΕΘΑ να έρχεται μαζί μου στο εξωτερικό; Πώς είναι δυνατόν να πηγαίνουν στο εξωτερικό; Τι είναι πιο φυσικό από αυτό; Αυτοί δεν γνωρίζουν τι γίνεται στον κόσμο. Ακόμα και ο πρωθυποουργός μπορεί να πάρει μαζί του σε ταξίδι τον Α/ΓΕΕΘΑ, όποτε θέλει. Αυτά τα προσπερνώ. Παρομοιάζουν την μετάβαση του [Α/ΓΕΕΘΑ] στα Ίμια με τουριστική επίσκεψη. Κατ’ εμέ ο Α/ΓΕΕΘΑ μαζί με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να καταθέσουν καταγγελία εναντίον όσων κάνουν τέτοιου είδους παρομοιώσεις. Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις “τουρίστα” έναν Α/ΓΕΕΘΑ».

Όταν ακόμα και ο ίδιος ο τουρκικός Τύπος, όσος έχει μείνει ακόμα “ελεύθερος” από το καθεστώς, αντιλαμβάνεται ότι οι ισλαμιστές είναι… τουρίστες στο Αιγαίο, είμαστε σε καλό δρόμο.

Σχετικά άρθρα