Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία (χάρτης)

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Νωρίτερα την Τετάρτη οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στη Συρία και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) επιτέθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην περιοχή της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη.

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους φαίνεται να υλοποιούν το σχέδιο του Ερντογάν για επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ, που ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα εάν στη Μανμπίτζ έχουν αναπτυχθεί και αμερικανικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων και των συμμάχων τους για “ξεκόψουν” τις ορέξεις του Τούρκου “σουλτάνου”.

Οι Τούρκοι έστειλαν ενάντια στους μαχητές των SDF τις τουρκμενικές ένοπλες οργανώσεις του FSA (οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Συρίας) Αχράρ Αλ Σαμ και Φαϊλάκ Αλ Σαμ.

Οι Τουρκμένοι του FSA υποστηρίζονται και από τουρκικά στρατεύματα.

Οι εισβολείς έφτασαν μέχρι τα περίχωρα της κωμόπολης Αλ Αριμά και κατέλαβαν τα χωριά Ταλ Τουρίν και Αλ Καρά.

Οι κουρδικές και τουρκικές δυνάμεις αντάλλαξαν και πυρά πυροβολικού κατά μήκος του μετώπου.

Ενώ οι Τούρκοι κινούνται στα βόρεια του μετώπου, στα νότια οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν τα χωριά Μακμπάρα, Αμπού Μαντίλ, Μάκτα Χατζάρ ας Σαγκίρ και Αμπού Αλ Χαφ από το Ισλαμικό Κράτος, κινούμενοι παράλληλα με τον κυβερνητικό συριακό στρατό με τον οποίο έχουν μη εχθρικές σχέσεις.

Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι μισθοφόροι του παραμένουν “εγκλωβισμένοι” στη βορειοδυτική Συρία από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τον συριακό στρατό.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι έχουν από ανατολικά και δυτικά τις SDF (που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ) και στα νότια τον συριακό στρατό (που υποστηρίζεται από τη Συρία).

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε τα εδάφη που ελέγχει η κάθε δύναμη στη βορειοδυτική Συρία και τα βέλη δείχνουν που επιτίθεται ο τουρκικός στρατός στους Κούρδους και που οι Κούρδοι στο Ισλαμικό Κράτος:

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε Τούρκο στρατιώτη που συμμετέχει στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη Συρία, ο οποίος στο μπράτσο του φορά τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) παριστάνοντας τον Σύρο… “αντάρτη”.

Σχετικά άρθρα