Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι λένε “όχι” στη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ από τις ΗΠΑ εάν υποστηρίζουν τους Κούρδους

Οι Τούρκοι λένε “όχι” στη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ από τις ΗΠΑ εάν υποστηρίζουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντσιρλίκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν θα απαγορεύσει τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στους Αμερικανούς, για την απογείωση αμερικανικών αεροσκαφών που θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας, εάν σε αυτήν συμμετάσχουν και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Υπάρχουν πιθανά σενάρια, σημειώνει το δημοσίευμα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τη στρατιωτική επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα συνεχίζονται.

«Ένα σημαντικό ατού για την Τουρκία είναι ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα. Έτσι, εάν αποφασίσουν να λάβουν μέρος οι ομάδες του PKK / PYD / YPG δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση του Ιντσιρλίκ. Σε αυτήν την περίπτωση οι ΗΠΑ θα στερηθούν την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών», σημειώνεται χαρακτηριστικά από το haberler.com.

Η Τουρκία πρότεινε στους Αμερικανούς να απελευθερώσει τη Ράκα ο τουρκόφιλος ισλαμιστικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), που έχει εκπαιδευτεί από τους Τούρκους και είναι μισθοφόροι του Ερντογάν. Βεβαίως μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό θα ακολουθούσε στο έδαφος της Συρίας και ο τουρκικός στρατός που έχει “υποστηρικτικό” -υποτίθεται- ρόλο.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δεν θέλουν να εμπλακεί περισσότερο η Τουρκία στη Συρία και επιμένουν να απελευθερωθεί η Ράκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που αποτελούνται από δημοκρατικούς Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους χριστιανούς και αποτελούν τον μοναδικό κοσμικό (και όχι ισλαμιστικό) αντάρτικο στρατό στη Συρία.

Η Τουρκία θεωρεί ότι είναι δικαίωμά της να αρνηθεί την απογείωση αμερικανικών αεροσκαφών από το έδαφός της.

Οι Τούρκοι “περικυκλωμένοι” στη βόρεια Συρία

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή τη στιγμή τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλλει από τις 24 Αυγούστου στη βορειοδυτική Συρία είναι αποκλεισμένα από ανατολικά και δυτικά από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και από τον νότο από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Για να προωθηθούν οι Τούρκοι σε συριακό έδαφος θα πρέπει να επιτεθούν σε μία από αυτές τις στρατιές.

Οι Σύροι κυβερνητικοί υποστηρίζονται από τη Ρωσία ενώ οι Αμερικανοί ανέπτυξαν στρατεύματά τους ως ασπίδα απέναντι στους Τούρκους στο πλευρό των υπό κουρδική διοίκηση SDF (δείτε εδώ).

Σχετικά άρθρα