Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών έρχεται στην Αθήνα για να δει τον Κοτζιά

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών έρχεται στην Αθήνα για να δει τον Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Νίκος Κοτζιάς, Ντιτμίρ Μπουσάτι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στις 2 και 3 Μαρτίου, σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

Η αλβανική εφημερίδα Σέκουλι, επικαλούμενη επίσημες πηγές, γράφει ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές θα είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των έργου των Επιτροπών για τα σχολικά εγχειρίδια, για τα προξενικά θέματα, για τη σφραγίδα apostile, για το θέμα των ελληνικών στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Αλβανία, καθώς και τη σύσταση της ομάδας εργασίας για την ανανέωση του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γράφει η αλβανική εφημερίδα, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Καλά ενημερωμένοι κύκλοι εκτιμούν ότι ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών έρχεται στην Ελλάδα με “προεκλογική αποστολή”, δηλαδή για να δείξει καλό πρόσωπο στην ελληνική κυβέρνηση στην αγωνία του Έντι Ράμα ότι θα καταποντιστεί στις βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιουνίου 2017 στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα