Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση – σκούπα της γερμανικής αστυνομίας για το μακελειό στο Βερολίνο

Επιχείρηση – σκούπα της γερμανικής αστυνομίας για το μακελειό στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανίς Αμρί, Βερολίνο, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τόμας ντε Μεζιέρ, Τρομοκρατία,

Εφόδους σε περισσότερα από 20 κτίρια, στο Βερολίνο, πραγματοποίησε την Τρίτη η γερμανική αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, στις 19 Δεκεμβρίου, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Οι αρχές ψάχνουν τώρα το τρομοκρατικό δίκτυο, που θεωρούν ότι υποστήριξε και βοήθησε, πριν και μετά την επίθεση, τον Ανίς Αμρί.

Από τα ξημερώματα, περίπου 450 αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε διαμερίσματα, επιχειρήσεις και έξι κελιά στις φυλακές Τέγκελ και Μοαμπίτ, εξετάζοντας στοιχεία που συνδέονται με τον οργανισμό “Fussilet 33 e.V.

Ο “Fussilet 33 e.V”, είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τεμένους, που είχε επισκεφτεί ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, την ημέρα της επίθεσής στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, αναμένεται να δώσει επιπλέον πληροφορίες, στη 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδος).

Στις 31 Ιανουαρίου, οι γερμανικές αρχές είχαν συλλάβει τρεις ακόμη άνδρες, ύποπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος που επίσης ήταν συχνοί επισκέπτες του συκεκριμένου τεμένους, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σχετικά άρθρα