Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρ και μανία με τον Αυστριακό ΥΠΕΞ η Άγκυρα για τις δηλώσεις κατά του Ερντογάν

Πυρ και μανία με τον Αυστριακό ΥΠΕΞ η Άγκυρα για τις δηλώσεις κατά του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σεμπάστιαν Κουρτς, Τουρκία,

Τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Αυστρία, στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος, καταδίκασε η Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάει στη χώρα «για να εξαγάγει την τουρκική προεκλογική εκστρατεία», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οξύνει «τους διχασμούς» και «τις εντάσεις» στους κόλπους της τουρκικής κοινότητας.

«Δεν αποδεχόμαστε αυτά τα ανεύθυνα σχόλια που ξεπερνούν τα όρια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Οι δηλώσεις του Κουρτς «είναι ένα νέο παράδειγμα μιας μεροληπτικής προσέγγισης δύο μέτρων και δύο σταθμών», πρόσθεσε.

Οι Τούρκοι καλούνται να ψηφίσουν στις 16 Απριλίου στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει στόχο τη μεταβίβαση όλων των εκτελεστικών εξουσιών στον πρόεδρο.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν φοβούνται ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα ενισχύσει περισσότερο την αυταρχικότητα του Τούρκου προέδρου.

Σχετικά άρθρα