Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Κίνδυνος να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Υπάρχει ορατός κίνδυνος να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος από τους χειρισμούς της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης είπε πως ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

«Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του “Οι υπνοβάτες”», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον ρόλο των Βρυξελλών στην κρίση της Ουκρανίας, ο Σμιτ είπε ότι οι υπάλληλοι και οι γραφειοκράτες δεν καταλαβαίνουν την εξωτερική πολιτική και «θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση».

Σύμφωνα με τον Χέλμουτ Σμιτ αυτό που πρέπει για να αντισταθμισθεί η εξουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ένα «πραξικόπημα» το οποίο -όπως τόνισε- θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά άρθρα