Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα δυτικά Βαλκάνια έτοιμα να “σκάσουν” και η Μογκερίνι θέλει να τα βάλει στην ΕΕ

Τα δυτικά Βαλκάνια έτοιμα να “σκάσουν” και η Μογκερίνι θέλει να τα βάλει στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σκόπια, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Τα δυτικά Βαλκάνια είναι στα πρόθυρα να ανατιναχτούν, αλλά η κλυδωνιζόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στον δικό της κόσμο, με τη Φεντερίκα Μογκερίνι να πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή ώστε να εντάξει, τους δυτικοβαλκάνιους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων MIA μεταδίδει, σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες, ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σκόπια) το διάστημα 1-4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Μογκερίνι δήλωσε ότι σκοπός της περιοδείας της είναι να διασφαλιστεί «η μη αναστρεψιμότητα της διαδικασίας ενσωμάτωσης αυτών των χωρών στην Ένωση».

«Για την ΕΕ η ενασχόληση με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, περιοχή που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, συνιστά κορυφαία προτεραιότητα. Εργάζομαι για να δω ότι κάθε ένας από τους εταίρους μας στα Δυτικά Βαλκάνια σημειώνει πρόοδο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, ότι προσεγγίζει την ΕΕ και να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη.

»Η περιφερειακή συνεργασία και οι σχέσεις καλής γειτονίας συνεχίζουν να είναι ουσιαστικής σημασίας σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε, σύμφωνα με το MIA, η Μογκερίνι.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι κατά την επίσκεψή της στην περιοχή η Μογκερίνι θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνήσεων και πολιτικών κομμάτων και, ακολούθως, θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της περιοδείας της τους ΥΠΕΞ της ΕΕ στις 6 Μαρτίου.

Να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στο τετραήμερό της. Ας το δει ως εκδρομή με λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Σχετικά άρθρα