Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νέος Αμερικανός υπ. Οικονομικών μίλησε με τη Λαγκάρντ: Καμία αναφορά στην Ελλάδα

Ο νέος Αμερικανός υπ. Οικονομικών μίλησε με τη Λαγκάρντ: Καμία αναφορά στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κριστίν Λαγκάρντ, Στίβεν Μνούχιν,

Καμία αναφορά στο ελληνικό ζήτημα δεν έγινε σύμφωνα τουλάχιστον με το επίσημο ανακοινωθέν κατά την συζήτηση που είχαν για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Αμερικανός υπουργός τηλεφώνησε την Τρίτη στην κ. Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Ευρώπη και συζήτησαν θέματα που αφορούν το ΔΝΤ και την αμερικανική κυβέρνηση, όπως και τον τρόπο συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση, τονίζονται τα εξής:

“Στη συνομιλία του με την Κυρία Λαγκάρντ, ο υπουργός Munchin, καλωσόρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμματίζει το ΔΝΤ στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας και στην αποτροπή και αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων. Επισήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπει στην καθοριστικό ρόλο που παίζει το ΔΝΤ στην παροχή συμβουλών οικονομικής πολιτικής στα κράτη-μέλη και στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών. Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι προσδοκά από το ΔΝΤ ειλικρινή ανάλυση των συναλλαγματικών πολιτικών των κρατών-μελών”.

Σχετικά άρθρα