Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ δεν “βλέπει” τα εγκλήματα των ναζί του Κιέβου

Ο ΟΗΕ δεν “βλέπει” τα εγκλήματα των ναζί του Κιέβου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ουκρανία,

Τη βαθιά λύπη του εκφράζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την έκθεση του γραφείου του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα,η οποία δικαιολογεί τις τιμωρητικές ενέργειες του Κιέβου στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αποκρύπτει τους θανάτους αμάχων και επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις «φιλορωσικές δυνάμεις».

Η νέα έκθεση του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που παρακολουθεί την κατάσταση στην Ουκρανία, καλύπτει τη χρονική περίοδο μεταξύ 2 και 6 Μαΐου και επισημαίνει την αυξανόμενη τάση για «βίαιες συγκρούσεις» στη χώρα.

Συγκεκριμένα περιγράφει ότι «σε ορισμένες κρίσιμες αστικές περιοχές παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ομάδων που αντιτίθενται στο Κίεβο, οι οποίες συχνά οδηγούν σε βίαιες συγκρούσεις». Επίσης στην έκθεση του ΟΗΕ σημειώνεται ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις η τοπική αστυνομία δεν έλαβε κανένα μέτρο για την πρόληψη της βίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάστηκε ανοιχτά με τους επιτιθέμενους».

Σχετικά άρθρα