Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ “πλήρως υποταγμένα στα κελεύσματα” των Τούρκων καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ “πλήρως υποταγμένα στα κελεύσματα” των Τούρκων καταγγέλλει η Αλληλεγγύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος,

«Καταγγέλλουμε στον Κυπριακό λαό την χαμερπή πολιτική των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, που στην προσπάθεια τους να εξευμενίσουν την Άγκυρα και τον Ακιντζί, προβαίνουν σε αθλιότητες που καταρρακώνουν την Εθνική μας αξιοπρέπεια και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυτό αναφέρει μέσω ανακοίνωσης το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει:

«Δεν θα εκπλαγούμε εάν στην προσπάθεια τους να αποδείξουν στον Ακιντζί την πλήρη υποταγή τους στα κελεύσματα του, ζητήσουν το κλείσιμο των Φυλακισμένων Μνημάτων και την κατάργηση των Εθνικών επετείων».

«Καλούμε τον κυπριακό λαό να μην ανεχθεί άλλους εξευτελισμούς και περήφανα να αγωνιστεί για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απελευθέρωση της πατρίδας μας» τονίζει καταληκτικά η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

Την Παρασκευή η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ κατέθεσε πρόταση- τροποποίηση του νόμου για τη λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ώστε την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον καθορισμό των σχολικών επετείων στις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων ή την ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη να έχει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και όχι κατόπιν διαβούλευσης με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η πρόταση αποβλέπει στην αποπυροδότηση της κρίσης που προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις από πλευράς Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας στην συμπερίληψη τροπολογίας στον νόμο για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνεται ολιγόλεπτη αναφορά κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Η κατάθεση της πρότασης νόμου συνοδεύεται με γραπτή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, στην οποία αναφέρεται ότι η πρόταση νόμου κατατέθηκε σε συνέχεια της πολιτικής θέσης του κόμματος ότι τα ζητήματα των σχολικών μηνυμάτων και φυλλαδίων αφορούν αποκλειστικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η πρόταση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Παιδείας για συζήτηση προτού συζητηθεί στην Ολομέλεια, κατά την οποία αναμένεται να έχει την υποστήριξη και του ΑΚΕΛ.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα