Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διέψευσαν ότι κρατάνε μυστικά από τον Τραμπ

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διέψευσαν ότι κρατάνε μυστικά από τον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ντόναλντ Τραμπ,

Το γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (ODNI) με ανακοίνωσή του διαψεύδει το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ισχυρίζεται ότι αξιωματούχοι καριέρας των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ “παρακρατούν”, δηλαδή αποκρύπτουν, πληροφορίες από τον Ντόναλντ Τραμπ και την ομάδα εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η Wall Street Journal έγραψε ότι νυν και πρώην αξιωματούχοι σχετικοί με το θέμα αποκάλυψαν στην εφημερίδα ότι ευαίσθητες πληροφορίες δεν κοινοποιούνται στον Πρόεδρο επειδή φοβούνται ότι θα τις εκθέσει, δηλαδή αποκαλύψει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX News απάντησε στη WSJ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές που ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ ελάμβανε κανονικά αυτό που είναι γνωστό ως “Προεδρική Καθημερινή Ενημέρωση” και ότι ο Μάικ Φλιν (που πλέον αποτελεί παρελθόν για τον Λευκό Οίκο) σχεδίαζε να ενημερώνει προσωπικά τον Πρόεδρο πράγμα που ίσως να επιβράδυνε τη ροή πληροφοριών στο οβάλ γραφείο.

Το FOX News φρόντισε να επισημάνει ότι στο άρθρο της Wall Street Journal γινόταν η παραδοχή ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών πάντοτε και σε όλες τις εποχές και με όλους τους Προέδρους κρατούσαν ορισμένες πληροφορίες δίχως να τις κοινοποιούν.

Ωστόσο, στο όλο θέμα που δημιουργήθηκε και προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον απάντησε το ODNI, το γραφείο που προΐσταται όλων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ (και της CIA) και με ανακοίνωσή του διέψευσε τους ισχυρισμούς της Wall Street Journal ως αναληθείς.

“Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών παρακρατούν πληροφορίες και δεν παρέχουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στον Πρόεδρο και στην ομάδα του Εθνικής Ασφαλείας δεν αληθεύει”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα