Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Διεθνής Συνασπισμός θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος

Ο Διεθνής Συνασπισμός θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Βρετανός υποστράτηγος Ρούπερτ Τζόουνς, υποδιοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να πάρουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος και όχι τα τουρκικά στρατεύματα που πολιορκούν την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

“Η δύναμη που δείχνει πιθανότερο ικανή να πραγματοποιήσει την απελευθέρωση της Ράκα παραμένουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Είμαστε πεπεισμένοι για τις SDF; Απολύτως. Έχουμε δει το μαχητικό τους πνεύμα, έχουμε δει για το τι είναι ικανοί να κάνουν. Ανακατέλαβαν τη Μανμπίτζ, μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη, και επικράτησαν έχοντας απέναντί τους έναν σκληρό αντίπαλο”, δήλωσε ο Τζόουνς.

“Πάντα λέγαμε ότι θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας υπό το πρίσμα ποιος είναι ο καταλληλότερος να πραγματοποιήσει την απελευθέρωση της Ράκα. Θα το κάνουμε αυτό, θα έχουμε αυτές τις συζητήσεις”, πρόσθεσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι μετά την Αλ Μπαμπ (εάν καταφέρουν και την καταλάβουν οι Τούρκοι), οι υπό τουρκική ηγεσία επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη θα στραφεί ενάντια στην κουρδοκρατούμενη Μανμπίτζ και στη Ράκα.

Μια τέτοια βεβαίως εξέλιξη θα φέρει την Τουρκία αντιμέτωπη με τις υποστηριζόμενες από τη Δύση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στις 10 Φεβρουαρίου η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak έγραψε ότι οι Τούρκοι θα επιτεθούν και στην και στην πόλη Τελ Αμπιάντ, που κατέχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Οι Τούρκοι έχουν ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι εισέβαλλαν στη Συρία θεωρώντας ότι έχουν δύο εχθρούς. Το Ισλαμικό Κράτος, που προηγουμένως υποστήριζαν και χρηματοδοτούσαν και τους Κούρδους της Συρίας που θεωρούν παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ένας πόλεμος όμως της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, που αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ισοδυναμεί με επίθεση στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα