Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεξ Τίλερσον: Οι ΗΠΑ δεν θα ακυρώσουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ρεξ Τίλερσον: Οι ΗΠΑ δεν θα ακυρώσουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ζαν Μαρκ Ερό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια, Ρεξ Τίλερσον,

Διαβεβαιώσεις ότι δεν άφησε καμιά υπόνοια στον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να ακυρώσει τη συμφωνία της ομάδας 5+1 με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

«Δεν άφησα να δημιουργηθεί καμιά τέτοια εντύπωση», είπε ο κ. Τίλερσον σε δημοσιογράφους πριν συναντηθεί με την ομόλογό του της Αργεντινής Σουσάνα Μαλκόρα, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα κατά το οποίο ο κ. Ερό δήλωσε πως το Παρίσι αποκόμισε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα επιδιώξει να απαλλαγεί από τη συμφωνία.

Η συμφωνία, η οποία κλείστηκε το 2015 έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις, «επιτεύχθηκε δύσκολα» και για τη γαλλική διπλωματία το ενδεχόμενο να ακυρωθεί δεν υφίσταται, είπε ο κ. Ερό στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τίλερσον, κάνοντας λόγο για μια «σαφή διαφορά απόψεων» των δύο συμμάχων πάνω στο ζήτημα αυτό.

Σχετικά άρθρα