Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε 14χρονο σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε 14χρονο σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Παιδιά Στρατιώτες, Τζιχαντιστές,

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με δράστη έναν 14χρονο απέτρεψαν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην απελευθερωμένη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανατολική Μοσούλη την Τετάρτη.

Τοπική πηγή επιβεβαίωσε στο BasNews ότι ο ανήλικος βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο να ανατιναχθεί σε κουρείο στη συνοικία Νούρι πριν συλληφθεί.

Ο 14χρονος βομβιστής αυτοκτονίας είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το Ισλαμικό Κράτος, θύμα κι αυτός των παιδομαζωμάτων που έχει διαπράξει η οργάνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγάγει χιλιάδες παιδιά στη Συρία και στο Ιράκ, τα οποία έκλεισε σε ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για να τα μετατρέψει σε γενίτσαρούς του.

Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει λειψανδρία κι αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να στέλνει παιδιά σε επιθέσεις αυτοκτονίας για να μην “θυσιάζει” μαχητές του.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη. Η ανατολική πόλη έχει απελευθερωθεί και ελέγχεται από τον ιρακινό στρατό ενώ η δυτική Μοσούλη παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα