Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ένα εκατομμύριο νεαροί άνδρες έτοιμοι για τζιχάντ ενάντια στο Ιράν”

“Ένα εκατομμύριο νεαροί άνδρες έτοιμοι για τζιχάντ ενάντια στο Ιράν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Βίντεο, Ιράν, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Σουνίτες, Τζιχάντ, Τζιχαντιστές,

Ο Μαουλάνα Ταχίρ Ασράφι, πρόεδρος του Πανπακεστανικού Συμβουλίου της Ουλέμα, δήλωσε ότι “ένα εκατομμύριο νεαροί άνδρες από την Αφρική, το Πακιστάν και όλο τον αραβικό κόσμο” αναμένουν από τον Φύλακα των Δύο Ιερών Τζαμιών (τίτλος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας που αναφέρεται στους ιερούς τόπους της Μέκκας και της Μεδίνας) “να δώσει τη διαταγή να έρθουν στη Σαουδική Αραβία” και να την υπερασπιστούν ενάντια στο Ιράν.

Μιλώντας ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό MBC TV στις 27 Ιανουαρίου, πρόσθεσε ακόμα ότι οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν δεν πρέπει να θεωρούνται τρομοκράτες, αφού “ούτε οι Αμερικανοί δεν τους αποκαλούν τρομοκράτες πλέον, γιατί να τους λέμε εμείς;”.

“Οι Ιρανοί θέλουν να εξαπλώσουν την ιδεολογία του σιιτισμού σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που θέλουν είναι αδύνατο να το καταφέρουν στο Πακιστάν, στις αραβικές χώρες, ακόμα και στην Αφρική. (…) Δεν θέλουμε πόλεμο με το Ιράν, όπως και ο πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν [γιος του Σαουδάραβα βασιλιά] είπε πριν έξι μήνες περίπου, αλλά θέλουμε το Ιράν να σταματήσει να σκοτώνει τους γιους και τα παιδιά μας. Πώς μπορούμε να δεχτούμε το Ιράν να σκοτώνει τους γιους μας στη Συρία και στο Ιράκ;”, είπε.

Οι “γιοι” που σκοτώνει το Ιράν είναι οι σουνίτες τζιχαντιστές και όλοι οι σουνίτες. Το σουνιτικό Ισλάμ με το σιιτικό βρίσκονται σε πόλεμο. Το σουνιτικό έχει ηγέτιδα δύναμη τη Σαουδική Αραβία και το σιιτικό το Ιράν. Είναι μια σύγκρουση που κρατά αιώνες για το ποια από τις δύο δυνάμεις, δηλαδή οι Άραβες ή οι Πέρσες, θα είναι κυρίαρχοι της Μέσης Ανατολής.

Η θρησκευτική σύγκρουση απλώς είναι ο “φερετζές”, το απαραίτητο ιδεολόγημα, που διαχωρίζει τα στρατόπεδα και τροφοδοτεί τον ιερό πόλεμο.

“Θέλουν [οι Ιρανοί] να καταλάβουν ολόκληρο τον κόσμο. (…) Το Πακιστάν είναι γείτονας του Ιράν. Το Ιράν έχει περισσότερους από 15 γείτονες. Υπάρχει έστω κι ένας γείτονας που λέει ότι είναι ευχαριστημένος με το Ιράν; Μπορείτε να ονομάσετε έναν; Να σας πω, σήμερα, δεν είναι [η σύγκρουση] για το Μπαχρέιν, την Υεμένη, τη Συρία, ή το Ιράκ. Στόχος τους είναι η Μέκκα και η Μεδίνα”.

“Στο όνομα του Αλλάχ, ένα εκατομμύριο νεαροί άνδρες αναμένουν τον Φύλακα των Δύο Ιερών Τζαμιών να τους δώσει τη διαταγή, να έλθουν στη Σαουδική Αραβία και να υπερασπιστούν τη Γη των Δύο Ιερών Τζαμιών, υπό τις διαταγές του σαουδαραβικού στρατού. Περιμένουν τον Φύλακα των Δύο Ιερών Τζαμιών να δώσει τη διαταγή. Σας το λέω, ένα εκατομμύριο νεαροί άνδρες από την Αφρική, το Πακιστάν και τον αραβικό κόσμο προσμένουν αυτό να συμβεί”.

“Εάν λέτε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι τρομοκράτες που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους, γιατί δεν θεωρείται η Χεζμπολάχ [σιιτική οργάνωση του Λιβάνου] τρομοκρατική; Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους”.

“Εξαιτίας του Ισλαμικού Κράτους το Χαλέπι έπεσε [στον κυβερνητικό στρατό]. Δεν έπεσε εξαιτίας των Ιρανών ή οποιουδήποτε άλλου. Οι Ρώσοι αναμίχθηκαν σε αυτό τον πόλεμο υπό το πρόσχημα ότι πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος. Να σας κάνω μια ερώτηση: Είναι το Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι; Στην Ιντλίμπ; Όχι. Το Ισλαμικό Κράτος, όπως και η Χεζμπολάχ, δημιουργήθηκαν από το Ισραήλ και το Ιράν”.

“Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, ακόμα και οι Αμερικανοί δεν τους αποκαλούν τρομοκράτες πλέον, γιατί να τους αποκαλούμε εμείς;”.

Αυτά ειπώθηκαν από έναν Πακιστανό θρησκευτικό ηγέτη σε πακιστανικό κοινό.

Σχετικά άρθρα