Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Η μεταναστευτική μου πολιτική στηρίζεται στην κοινή λογική

Ντόναλντ Τραμπ: Η μεταναστευτική μου πολιτική στηρίζεται στην κοινή λογική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καναδάς, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες, Τζάστιν Τριντό,

Τη μεταναστευτική του πολιτική υπεραμύνθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι βασίζεται στην «κοινή λογική».

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο κ. Τραμπ επέμεινε ότι «πρέπει να χτίσουμε σύνορα», επιτρέποντας την είσοδο στις ΗΠΑ «σε εκείνους που μπορούν να αγαπήσουν την χώρα μας».

«Επιθυμούμε να έχουμε μια πολιτική ανοιχτών συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους αγαπούν τις ΗΠΑ) αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο στην χώρα στους λάθος ανθρώπους», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί υπό την προεδρία μου, οι πολίτες της χώρας μας το θέλουν αυτό… Είναι μια στάση κοινής λογικής».

Τραμπ – Τριντό: «Αμερική και Καναδάς είναι οι στενότεροι σύμμαχοι»

Ο κ. Τριντό από την πλευρά του ανέφερε ότι «συνεχίζουμε την ανοικτή πολιτική μας στην υποδοχή προσφύγων, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας», σημειώνοντας ότι ο Καναδάς έχει υποδεχτεί περίπου 40.000 πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια.

Ο Καναδός πρωθυπουργός όμως αρνήθηκε να σχολιάσει την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ τονίζοντας ότι «το τελευταίο πράγμα που οι Καναδοί θέλουν, είναι να παραδώσω μαθήματα σε μια άλλη χώρα για τον τρόπο διακυβέρνησης της».

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το εφετείο θα πρέπει να επανεξετάζει πλήρως την απόφαση αναστολής εφαρμογής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του κ. Τραμπ, πριν από την διεξαγωγή περαιτέρω διαδικασιών από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ.

Σχετικά άρθρα