Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κογκρέσο δεν θα ζητήσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ

Το Κογκρέσο δεν θα ζητήσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Φορολογική Ενημερότητα,

Η επιτροπή που ευθύνεται για την εισαγωγή σχεδίων νόμων περί φορολογίας και την επιτήρηση φορολογικών θεμάτων στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα ζητήσει τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αίτηση Δημοκρατικών να αποσαφηνιστεί εάν ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσία, όπως δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής τη Δευτέρα.

Ο Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς θα αποδείξουν εάν υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας και των προεδρικών του καθηκόντων, καθώς προωθεί ως ηγέτης μια σειρά θεμάτων, από τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα μέχρι τις εξωτερικές σχέσεις.

«Εάν το Κογκρέσο αρχίσει να ψάχνει τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου, τι εμποδίζει το Κογκρέσο από το να κάνει το ίδιο και για τον μέσο Αμερικανό;» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κέβιν Μπρέιντι σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Η ιδιωτικότητα και οι πολιτικές ελευθερίες παραμένουν σημαντικά δικαιώματα στη χώρα αυτή και η επιτροπή (Ways and Means) δεν προτίθεται να αρχίσει να τις αποδυναμώνει», πρόσθεσε.

Με επιστολή του την 1η Φεβρουαρίου ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπιλ Πασκρέλ, ζήτησε από τον Μπρέιντι να εξασφαλίσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να η επιτροπή να τις εξετάσει κεκλεισμένων των θυρών και να αποφανθεί εάν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Σχετικά άρθρα