Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέδριο ανάδειξης νέας ηγεσίας στο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε ο Ρέντσι

Συνέδριο ανάδειξης νέας ηγεσίας στο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε ο Ρέντσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Ματέο Ρέντσι,

Την απόφασή του να αναμετρηθεί οριστικά με τους επικριτές του στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος αποκάλυψε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός – και ηγέτης του κόμματος – Ματέο Ρέντσι, ανακοινώνοντας τη βούλησή του για τη διεξαγωγή συνεδρίου ανάδειξης νέου επικεφαλής στο κόμμα.

Η χρονική επιλογή της σύγκρουσης του Ρέντσι με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους μόνον τυχαία δεν είναι, καθώς η Ιταλία βαδίζει προς πρόωρες εθνικές εκλογές εντός του 2017, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα θα χρειαστεί κάθε ψήφο που μπορεί να συγκεντρώσει, απέναντι στην άνοδο των λαϊκιστικών, αντι-ευρωπαϊκών πολιτικών φορέων του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρέντσι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Ιταλίας μετά την απόρριψη των συνταγματικών του μεταρρυθμίσεων από δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο του 2016, όμως παραμένει εθνικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, θέση την οποία κατέχει από τον Δεκέμβριο του 2013.

«Νομίζω ότι αποτελεί κοινή λογική η αποδοχή της ιδέας διεξαγωγής συνεδρίου [του Δημοκρατικού Κόμματος για την ανάδειξη νέας ηγεσίας] πριν από εθνικές εκλογές», επεσήμανε ο Ρέντσι, για να προσθέσει ότι «ένας κύκλος κλείνει για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος».

Σχετικά άρθρα