Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοβαρά τραυματισμένος ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι – Επίσημη επιβεβαίωση

Σοβαρά τραυματισμένος ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι – Επίσημη επιβεβαίωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η ιρακινή αντικατασκοπεία επιβεβαίωσε και επισήμως τον σοβαρό τραυματισμό του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη, φέρεται να εντοπίστηκε σε πόλη κοντά στα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ και να ήταν ένα από τα θύματα ενός εκτεταμένου βομβαρδισμού.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Φαντέλ Αμπού Ρακίφ, έγραψε ότι υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της ιρακινής αντικατασκοπείας για τον πολλαπλό τραυματισμό του Μπαγκντάντι, όπως είχε διαρρεύσει πριν μέρες.

Ο τραυματισμός του αρχηγού του ISIS προήλθε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από βομβαρδισμούς στις περιοχές Οκασάτ, Ζάγια και Αλ Σαμπαέ.

Ο Φαντέλ Αμπού Φαρίκ τόνισε πως ο Αλ Μπαγκντάντι βρισκόταν εντός συριακού εδάφους.

Όπως μετέδωσαν τα ιρακινά ΜΜΕ, μαζί με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, πολλά μέλη της ηγεσίας της οργάνωσης έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σχετικά άρθρα