Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα κορυφαίο οπλαρχηγό της Αχράρ Αλ Σαμ στη Συρία

Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα κορυφαίο οπλαρχηγό της Αχράρ Αλ Σαμ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αχράρ Αλ Σαμ, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η ρωσική πολεμική αεροπορία εξολόθρευσε με “χειρουργικό” χτύπημα το Σάββατο έναν εκ των ηγετών της τζιχαντιστικής φιλότουρκης οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Νεκρός είναι ο οπλαρχηγός Αμπντ Αλλάχ Ντουγαΐμ. Ο γνωστός τρομοκράτης κρυβόταν στην κωμόπολη Τράμλα στα νότια της επαρχίας της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, τοπικοί πληροφοριοδότες που πληρώνονται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, εντόπισαν το κρησφύγετο του Αμπντ Αλλάχ Ντουγαΐμ κι έδωσαν τις συντεταγμένες στους Ρώσους.

Ο Αμπντ Αλλάχ Ντουγαΐμ διοικούσε την τζιχαντιστική ταξιαρχία Τζουντ Αλ Σούνι που υπάγεται στην Αχράρ Αλ Σαμ.

Ο πολεμιστής είχε αποδειχτεί αρκετά ικανός. Είχε πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες επιθέσεις στο νότιο Χαλέπι και στη βόρεια Χάμα και αποτελούσε “πονοκέφαλο” για τον συριακό στρατό.

Η απώλειά του είναι μεγάλη για την Αχράρ Αλ Σαμ.

Δεν είναι όμως ο μόνος οπλαρχηγός της οργάνωσης που σκοτώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Σε μάχη στα βόρεια της επαρχίας Χάμα σκοτώθηκε από τον συριακό στρατό ο Αμπού Ομάρ Αλ Χόμσι, πιο χαμηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ελέγχεται από τον συνασπισμό τζιχαντιστικών οργανώσεων που ονομάζεται Τζαΐς Αλ Φάτεχ, δηλαδή Στρατός της Κατάκτησης, στον οποίο “αφεντικά” είναι οι οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και συμμετέχουν και οι φιλότουρκοι.

Το τελευταίο διάστημα στην Ιντλίμπ έχουν σημειωθεί αρκετές αψιμαχίες μεταξύ των φιλότουρκων οργανώσεων και εκείνων της Αλ Κάιντα, δίχως όμως αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αφού οι τζιχαντιστικές συμμορίες συχνά σκοτώνονται μεταξύ τους για ασήμαντες αφορμές.

Ο πληθυσμός της επαρχίας υποφέρει από υψηλά ποσοστά ανεργίας λόγω της τζιχαντιστικής κατοχής ενώ η επιβολή του θρησκευτικού νόμου της Σαρία έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε μια μερίδα των κατοίκων.

Πολλοί κάτοικοι της Ιντλίμπ για να μπορούν να επιβιώσουν έγιναν πληροφοριοδότες των ρωσικών και συριακών μυστικών υπηρεσιών. Έτσι ενώ πολεμάνε τους τζιχαντιστές παράλληλα εξασφαλίζουν και κάποια χρήματα για να μπορούν να ζουν.

Σχετικά άρθρα