Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χώρα κλειδί” για την ειρήνη στη Συρία η Τουρκία είπε ο Γκουτέρες στον Ερντογάν

“Χώρα κλειδί” για την ειρήνη στη Συρία η Τουρκία είπε ο Γκουτέρες στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες υποδέχθηκε το Σάββατο (11/2) στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του πρώην Πορτογάλου Πρωθυπουργού αποτέλεσαν τόσο η τρομοκρατία, όσο και το προσφυγικό και το συριακό ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ο Γκουτέρες ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και την υποδοχή εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς το συριακό και εξέτασαν τις προσφερόμενες λύσεις για την επίλυση του ζητήματος, ώστε να επέλθει ο τερματισμός της κρίσης και της εμφύλιας διαμάχης που μαίνεται τα τελευταία χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Καλίν, ο ΓΓ του ΟΗΕ χαρακτήρισε την Τουρκία «χώρα κλειδί» για την επίλυση του ζητήματος.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες στην πόλη Άστανα, όπου υπήρξε πρόοδο μετά τις συζητήσεις στη Γενεύη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ο ΓΓ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός στη Συρία, τονίζοντας ωστόσο, πως η λύση δεν πρόκειται να δοθεί αν δεν στηριχθεί από τον κόσμο μία πολιτική λύση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, φωτογραφίζοντας την κατάπαυση του πυρός και τη διεξαγωγή εκλογών.

Η επίσκεψη του Γκουτέρες στην Τουρκία ήταν η πρώτη του από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σχετικά άρθρα