Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίμι Τέιλορ: Η 27χρονη Βρετανίδα που σκοτώνει τζιχαντιστές στη Ράκα

Κίμι Τέιλορ: Η 27χρονη Βρετανίδα που σκοτώνει τζιχαντιστές στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Στρατιωτίνες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Μια πρώην σπουδάστρια της Στρατιωτικής Σχολής Σάντχαρστ είναι η πρώτη Βρετανίδα που βρέθηκε στη Συρία για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Κίμι Τέιλορ (Kimmie Taylor) πήρε τα όπλα για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας.

Η 27χρονη από το Λίβερπουλ είναι μεταξύ των 20 συνολικά Βρετανών υπηκόων που μάχονται ως εθελοντές με τους Κούρδους.

Η Κίμι Τέιλορ, που έχει πάρει το πολεμικό ψευδώνυμο Ζιλάν Ντιλμπέρ (Zîlan Dilber), συμμετέχει στην επιχείριση Οργή του Ευφράτη που στόχο έχει την περικύκλωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας του ISIS, πόλη Ράκα στη βόρεια Συρία.

Η ίδια γράφει σε αναρτήσεις της στο Facebook τα νέα από την πρώτη γραμμή.

“Μας ξύπνησαν σήμερα το πρωί στις 04.00 όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στη βάση μας. Δώσαμε μια απίστευτη μάχη για τρεις ώρες. Μόνο δύο φίλοι τραυματίστηκαν ελαφρά” και συνεχίζει:

“Είμαι τόσο υπερήφανη να αποκαλώ αυτούς τους ανθρώπους συντρόφους μου. Πολεμάμε με άνευ όρων αντίσταση. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, επειδή ήταν υπερματωμένη”.

Η Τέιλορ μίλησε και στον βρετανικό Guardian για την απόφασή της να πολεμήσει στη Συρία.

“Είμαι αποφασισμένη να δώσω τη ζωή μου για αυτό. Είναι για όλο τον κόσμο, για την ανθρωπότητα και όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους όπου κι εάν βρίσκονται”, δήλωσε στην εφημερίδα.

“Δεν είναι μόνο οι φόνοι και οι βιασμοί. Είναι ένα συστηματικό ψυχικό και φυσικό βασανιστήριο σε μια κλίμακα που δεν μπορούμε να φανταστούμε”.

Η Κίμι Τέιλορ (με τα γυαλιά αριστερά στη φωτογραφία) με τις συμπολεμίστριές της σε φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook στις 28 Ιανουαρίου 2017. Όπως γράφει στη λεζάντα, βρίσκονται μόλις 400 μέτρα από τις θέσεις των τζιχαντιστών.

Αν και η ίδια είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά στη Βρετανία, στη βόρεια Συρία δεν βρέθηκε εξαρχής για να πολεμήσει.

Όταν πριν 18 μήνες πήγε για πρώτη φορά στη Ροζάβα, στο συριακό Κουρδιστάν, ήθελε να εργαστεί ως ελεύθερη δημοσιογράφος και να καταγράψει τις μάχες των Κούρδων.

Καθώς όμως ο καιρός περνούσε και έβλεπε τις καθημερινές φρίκες που διέπραττε το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε να ενταχθεί στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), δηλαδή στον γυναικείο κουρδικό στρατό που πολεμά τους τζιχαντιστές.

Μιλώντας σε κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων η Τέιλορ εξομολογήθηκε ότι οι γονείς της στη Βρετανία στήριξαν την απόφασή της.

“Όταν τηλεφώνησα στον πατέρα μου και το είπα ήταν πολύ χαρούμενος”.

Γύρισε στη Βρετανία για λίγο, για τρεις μήνες, και γύρισε στη Συρία πριν 11 μήνες. Από τότε δεν έχει φύγει στιγμή από το μέτωπο.

Διαβάζοντας κανείς το προφίλ της εύκολα συμπεραίνει ότι η Τέιλορ είναι αριστερή, μάλλον υποστηρίκτρια του Εργατικού Κόμματος.

Συμμετείχε στα κινήματα των πλατειών το 2011 (Occupy Liverpool), πήρε την απόφαση να μεταβεί στη Συρία το 2013 όταν βρισκόταν στην Αθήνα και κατάφερε να περάσει στο Κουρδιστάν τον Αύγουστο του 2015. Έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Αφρικής ως εθελόντρια.

Σχετικά άρθρα