Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έμπορος μαχαίρωσε τζιχαντιστή φοροεισπράκτορα στη δυτική Μοσούλη

Έμπορος μαχαίρωσε τζιχαντιστή φοροεισπράκτορα στη δυτική Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ένας μαγαζάτορας στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δυτική Μοσούλη επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε έναν τζιχαντιστή όταν του ζήτησε να πληρώσει τον έκτακτο “φόρο του χαλιφάτου”.

Ο μαγαζάτορας στην αγορά της Ταλ Αφάρ, στη δυτική Μοσούλη, αρνήθηκε να πληρώσει τον φόρο, μαχαίρωσε οργισμένος τον τζιχαντιστή και λίγο μετά έπεσε νεκρός από τα πυρά άλλων τζιχαντιστών.

Ο “φόρος του χαλιφάτου” επιβλήθηκε από τους τζιχαντιστές στους εμπόρους της δυτικής Μοσούλης για να πληρώνουν από την είσπραξή του τη μισθοδοσία των τρομοκρατών.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιορκημένη δυτική Μοσούλη τα ταμεία του Ισλαμικού Κράτους έχουν αδειάσει και οι τρομοκράτες διπλασίασαν το ποσό του φόρου για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το περιστατικό πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή μέσα στην αγορά, δίχως όμως οι τοπικές πηγές να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να ακολούθησε.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Αλώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε δυτική και ανατολική Μοσούλη.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017 ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της ανατολικής Μοσούλης.

Η δυτική Μοσούλη παραμένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα