Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 385 Ιρακινούς πολίτες που προσπαθούσαν να διαφύγουν

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 385 Ιρακινούς πολίτες που προσπαθούσαν να διαφύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αιχμαλώτισαν την Πέμπτη 385 πολίτες ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πόλη Χαουίτζα του Ιράκ, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ, σύμφωνα με μια τοπική πηγή που μίλησε στο Al Sumaria News.

“Μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισαν 260 ανθρώπους κοντά στο χωριό Ντιμπάτ ενώ κατευθύνονταν προς την περιοχή Μακτάμπ Χαλίντ στα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ”, είπε η πηγή που μίλησε στην ιρακινή ιστοσελίδα.

“Οι τρομοκράτες αιχμαλώτισαν ακόμα 125 ανθρώπους κοντά στο χωριό Χαμλ στη Χαμρίν”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

“Οι άνθρωποι αυτοί έφευγαν από την [κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος] πόλη Χαουίτζα και αιχμαλωτίστηκαν με την κατηγορία ότι εγκατέλειπαν τη γη του χαλιφάτου συνεργαζόμενοι με τις [ιρακινές] δυνάμεις ασφαλείας”, εξήγησε η πηγή στο Al Sumaria News.

Οι αιχμάλωτοι πολίτες μεταφέρθηκαν από τους τζιχαντιστές στο κέντρο της Χαουίτζα δίχως να έγινε γνωστό τι τους συνέβη στη συνέχεια.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει αρκετά εδάφη και πόλεις νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ του Ιράκ.

Οι τρομοκράτες επιτρέπουν να φύγουν από τις περιοχές που ελέγχουν μόνο τους πολίτες που μπορούν να πληρώσουν ένα ποσό στην οργάνωση ως “λύτρα”, “διόδια”, “φόρο”, πείτε το όπως θέλετε.

Τα χρήματα που ζητάνε οι τζιχαντιστές είναι πολλά, σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάνε τα 1.000 δολάρια το κεφάλι, ποσά δηλαδή που οι περισσότερες ιρακινές οικογένειες που ζουν υπό το καθεστώς τους αδυνατούν να πληρώσουν.

Όσοι τολμούν να διαφύγουν δίχως να πληρώσουν και συλληφθούν συνήθως εκτελούνται με φρικτούς τρόπους.

Σχετικά άρθρα