Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Aνεβαίνει διαρκώς ο Σουλτς – Στις τέσσερις μονάδες η διαφορά με Μέρκελ

Δημοσκόπηση: Aνεβαίνει διαρκώς ο Σουλτς –  Στις τέσσερις μονάδες η διαφορά με Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Μάρτιν Σουλτς,

Προβάδισμα μόλις τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έχει πλέον ο συνασπισμός CDU/CSU της Άνγκελα Μέρκελ, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς, όπως διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας GMS.

Τρίτο κόμμα το AfD

Ειδικότερα, οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 33%, έναντι 29% του SPD, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται με 11% το αντιευρωπαϊκό κόμμα
Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD).

Σημειώνεται ότι σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα της GMS, το CDU/CSU έχει απώλειες 3%, ενώ το SPD αύξησε κατά 9% το ποσοστό του.
Στην ίδια έρευνα Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) θα λαμβάνουν 9% (-1%) και 8% (-2%) αντίστοιχα, ενώ το ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6% (-1%).
Μία δεύτερη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Ν24, καταλήγει σε ίδια περίπου ποσοστά: SPD 29% (+6%), CDU/CSU 33% (-4%), Die Gruenen και Die Linke χάνουν 2% αντίστοιχα και λαμβάνουν και τα δύο 8%, το ΑfD 11% και το FDP 6%.

Σχετικά άρθρα