Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νέος διευθυντής της CIA στην Τουρκία – Κυρίως “μενού” οι Κούρδοι της Συρίας

Ο νέος διευθυντής της CIA στην Τουρκία – Κυρίως “μενού” οι Κούρδοι της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάικ Πόμπεο, Συρία, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Στην Τουρκία πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι την Πέμπτη ο νέος διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo) έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 9 Φεβρουαρίου.

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα συζητήσει με τους Τούρκους αξιωματούχους το θέμα που εγείρει η Τουρκία για το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD (Κούρδους της Συρίας) καθώς και για το υποτιθέμενο συνωμοτικό δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και ιδιαίτερα την αξίωση της Τουρκίας για έκδοση του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο διευθυντής των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) και ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA) θα είναι και οι δύο μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει τον διορισμό του πρώην μέλους του Κογκρέσου Μάικ Πομπέο στο αξίωμα του διευθυντή της CIA, αλλά η έγκριση του διορισμού του πρώην μέλους της Γερουσίας Νταν Κόουτς στο αξίωμα του διευθυντή της DNI εκκρεμεί.

Σχετικά άρθρα