Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αντέχει» η ρουμανική κυβέρνηση – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

«Αντέχει» η ρουμανική κυβέρνηση – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρόταση Μομφής, Ρουμανία,

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας καταψήφισε την Τετάρτη την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί σε βάρος της κυβέρνησης του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Σορίν Γκριντεάνου.

Η πρόταση έλαβε μόνο 161 ψήφους

Η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα και το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας και με στήριξη και του Κόμματος Λαϊκού Κινήματος. Για να περάσει θα έπρεπε να την υπερψηφίσουν 233 από τους 465 βουλευτές, όμως τελικά έλαβε μόνο 161 ψήφους.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, (οι Σοσιαλδημοκράτες, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών-ALDE και το ουγγρικό κόμμα UMDR), που έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, απείχαν από την ψηφοφορία.

Την Δευτέρα, εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Λίβιου Ντραγκνεά δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να παραιτηθεί και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στον Γκριντεάνου.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στις κινητοποιήσεις στη Ρουμανία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα που προώθησε η κυβέρνηση. Μετά τις αλλαγές αυτές μειώνονταν οι ποινές για ορισμένα αδικήματα διαφθοράς ενώ δίνεται χάρη και σε πολλούς κρατούμενους. Μολονότι οι τροποποιήσεις αποσύρθηκαν την Κυριακή, οι διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης συνεχίστηκαν.

Σχετικά άρθρα