Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έφτιαχνε χημικά όπλα στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έφτιαχνε χημικά όπλα στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποίησε εργαστήρια του πανεπιστημίου της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ, για να παραγάγει χημικά όπλα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, επικαλούμενο στοιχεία ερευνών.

Το πανεπιστήμιο της Μοσούλης, που διέθετε σύγχρονες κτιριακές υποδομές, ήταν ένα από τα πιο γνωστά του Ιράκ πριν η πόλη καταληφθεί από τους τζιχαντιστές το 2014.

Η πανεπιστημιούπολη ανακαταλήφθηκε τον περασμένο μήνα από τις ιρακινές δυνάμεις, οι οποίες πλέον έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλο το ανατολικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπο του Πενταγώνου, εξετάσεις δειγμάτων έδειξαν πως το ISIS χρησιμοποίησε τα πανεπιστημιακά εργαστήρια για την παραγωγή του χημικού παράγοντα που είναι γνωστός ως μουστάρδα σε μορφή σκόνης.

Η ουσία αυτή κατόπιν χρησιμοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές για την παραγωγή χημικών όπλων, που πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα, ούτε και θανατηφόρα, σύμφωνα με τον κ. Ντέιβις.

Πριν από την έφοδο των ιρακινών δυνάμεων οι τζιχαντιστές μετέφεραν τις εγκαταστάσεις παραγωγής, ανέφερε ακόμη ο κ. Ντέιβις.

Σχετικά άρθρα