Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έπιασε 17 γυναίκες ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν

Το Ισλαμικό Κράτος έπιασε 17 γυναίκες ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνέλαβαν 17 γυναίκες στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ, σύμφωνα με τις ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι).

Όπως δήλωσε ο Χασάν Αλ Σούφι, ένας από τους διοικητές της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, οι τρομοκράτες έπιασαν τις γυναίκες ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την περιοχή Αλ Ζαμπ, κοντά στην πόλη Σαλαντίν, για να φτάσουν σε ελεύθερες περιοχές του Ιράκ.

Όπως μεταδίδουν τα ιρακινά Μέσα, οι γυναίκες κατηγορούνται από τους τρομοκράτες ότι αποπειράθηκαν να εγκαταλείψουν τη γη του χαλιφάτου και ότι συνεργάστηκαν σε λαθραία διακίνηση αμάχων προς την πόλη του Κιρκούκ, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους Πεσμεργκά.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει στους αμάχους να εγκαταλείψουν τα εδάφη που ελέγχει και πολλές φορές εκτέλεσε επιτόπου τους ανθρώπους που έπιασε να προσπαθούν να διαφύγουν.

Οι τζιχαντιστές δίνουν άδεια σε κάποιον να φύγει μόνο εάν πληρώσει ένα ποσό, το οποίο κυμαίνεται από περιοχή σε περιοχή και ορισμένες φορές φτάνει αρκετές εκατοντάδες δολάρια το κεφάλι.

Σχετικά άρθρα