Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εδώ και πέντε μήνες καίγονται οι πετρελαιοπηγές της Καγιάρα στο Ιράκ

Εδώ και πέντε μήνες καίγονται οι πετρελαιοπηγές της Καγιάρα στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κοιτάσματα Πετρελαίου, Πετρέλαιο, Πυρκαγιά, Τζιχαντιστές, Φωτιά,

Ανεξέλεγκτες καίγονται εδώ και μήνες οι τέσσερις από τις οχτώ πετρελαιοπηγές της Καγιάρα, νοτιοανατολικά της Μοσούλης, που τους έβαλε φωτιά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πριν εγκαταλείψει την περιοχή ηττημένο από τον ιρακινό στρατό.

Τα πηγάδια, που δεν λένε με τίποτα να σβήσουν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιρακινών, καίγονται από τις 23 Αυγούστου 2016.

Εκτός από την περιβαλλοντολογική καταστροφή το ιρακινό κράτος έχει ζημιωθεί εκατομμύρια δολάρια από το χαμένο πετρέλαιο.

Μιλώντας στο BasNews το Σάββατο ο Ιρακινός βουλευτής Ταρίκ Γαρντί, υπενθύμισε ότι η Καγιάρα και η περιοχή της καταλήφθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Ο Γαρντί είπε ότι οι πετρελαιοπηγές, που τις εκμεταλλευόταν η Βόρεια Πετρελαϊκή Εταιρεία, πρέπει να επισκευαστούν και μέχρι να γίνει αυτό δεν μπορεί να αντληθεί καθόλου πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τον Γαρντί, πριν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει την περιοχή τα πηγάδια αυτά έβγαζαν 25.000 με 30.000 βαρέλια κάθε ημέρα.

Με 56,5 δολάρια το βαρέλι (χονδρικά) μιλάμε για 1.412.500 με 1.695.000 δολάρια την ημέρα ζημιά.

Σχετικά άρθρα