Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιρακινός στρατός συνέλαβε 39 τζιχαντιστές που κρύβονταν στην ανατολική Μοσούλη

Ο ιρακινός στρατός συνέλαβε 39 τζιχαντιστές που κρύβονταν στην ανατολική Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις κατάφεραν να πιάσουν αιχμαλώτους 39 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Μοσούλη το Σάββατο.

Ο Ιρακινός ταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων Αλί Μοχσέν δήλωσε στο κουρδικό BasNews ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ συνέλαβαν 39 τζιχαντιστές στην ανατολική Μοσούλη σε μεγάλη επιχείριση έρευνας που πραγματοποίησαν στις συνοικίες Αλ Ζουχούρ, Αλ Καντισίγια, Αλ Ακχά, Αλ Σουκάρ και Αλ Ζαχράα.

Πολλοί τζιχαντιστές κρύβονται μετά την ήττα τους στην ανατολική Μοσούλη, η οποία πλέον ελέγχεται πλήρως από τον ιρακινό στρατό. Το Ισλαμικό Κράτος κρατά τη δυτική Μοσούλη.

Ο ιρακινός στρατός επέβαλε στην ανατολική Μοσούλη απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να εντοπίσει και να συλλάβει όλους τους τζιχαντιστές που έχουν εγκλωβιστεί στις απελευθερωμένες συνοικίες.

Μεγάλες δυνάμεις της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στον ανατολικό τομέα της πόλης και πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες, σπίτι προς σπίτι, για να εντοπίσουν κρυμμένους τρομοκράτες.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Στο μέσο της διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα