Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η τρίτη φάση της Οργής του Ευφράτη με στόχο τη Ράκα – Οι SDF προελαύνουν

Ξεκίνησε η τρίτη φάση της Οργής του Ευφράτη με στόχο τη Ράκα – Οι SDF προελαύνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Στις 05.00 το πρωί του Σαββάτου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν την τρίτη φάση της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη που έχει στόχο τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, την πόλη Ράκα.

Σύμφωνα με το πολεμικό ανακοινωθέν του επιτελείου των SDF, η τρίτη φάση προβλέπει προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανατολικά της Ράκα ώστε να ολοκληρωθεί η περικύκλωση της πόλης.

Ήδη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν αποκόψει τη Ράκα από τα βόρεια και τα δυτικά.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπολογίζουν και στην υποστήριξη των ντόπιων πληθυσμών, όπως των αραβικών φυλών και των ηγετών της περιοχής, για να επιτευχθεί και η τρίτη φάση με επιτυχία ενώ θα υποστηρίζονται αεροπορικώς από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, πολλοί νέοι από τις ήδη απελευθερωμένες περιοχές στα βόρεια και δυτικά της Ράκα εντάσσονται στις SDF και εκπαιδεύονται για να πάρουν μέρος στη μάχη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κάλεσαν τους κατοίκους της επαρχίας της Ράκα να μένουν μακριά από τις θέσεις των τζιχαντιστών και να βοηθούν τους μαχητές των SDF όταν φτάνουν στις περιοχές τους.

Η πρώτη φάση της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου 2016 και η δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου 2016.

Ήδη στις πρώτες ώρες της επιχείρισης, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν προελάσει 11 χλμ στα εδάφη που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκονται πλέον στα 24 χλμ απόσταση βορειοανατολικά της πόλης Ράκα.

Από τις 05.00 το πρωί του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου 2017 έχουν πραγματοποιηθεί 15 αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού που κατέστρεψαν θέσεις των τρομοκρατών.

10 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ένα όχημά τους καταστράφηκε, δύο καλάσνικοφ, μια μοτοσικλέτα, πυρομαχικά και δύο πτώματα τρομοκρατών πάρθηκαν λάφυρα από τις SDF.

Η προέλαση ανατολικά της Ράκα συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα