Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καγκελάριος της Αυστρίας επέκρινε την προσφυγική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας επέκρινε την προσφυγική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κρίστιαν Κερν, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες,

Την προσφυγική πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σθεναρά ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, σε δηλώσεις του στη Βαλέτα της Μάλτας, όπου συμμετέχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνοντας ότι για τη διεθνή κοινότητα η στάση του Ντόναλντ Τραμπ είναι απαράδεκτη και το διάταγμα του το οποίο στοχοθετεί χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό είναι εξαιρετικά προβληματικό, ο Κρίστιαν Κερν επέκρινε ταυτόχρονα τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την Ουάσινγκτον συνυπεύθυνη για τις προσφυγικές ροές, εξαιτίας, όπως είπε, των επεμβάσεων της.

Για τον Αυστριακό καγκελάριο, «ο Τραμπ θα κριθεί από τις πράξεις του και να που οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου προξενούν ανησυχίες».

Για τη συζήτηση για τη Λιβύη, ο καγκελάριος της Αυστρίας ανέφερε πως η Ευρώπη πρέπει να ελέγχει τη μετανάστευση και δεν επιτρέπεται να αφήσει να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τους διακινητές, όμως η Ευρώπη έχει επίσης την υποχρέωση να εξετάζει εκτενώς πώς είναι οι συνθήκες πέραν των συνόρων της, στους προσφυγικούς καταυλισμούς και ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αντιδράσεις και κριτική στο διάταγμα Τραμπ υπήρξαν εξάλλου και από τον νέο πρόεδρο της Αυστρίας, κεντροαριστερό οικολόγο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον κεντροδεξιό υπουργό Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σχετικά άρθρα