Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eπίτροπος Έτινγκερ: Όποια χώρα της ΕΕ δεν δέχεται πρόσφυγες πρέπει να προσφέρει κάτι άλλο

Eπίτροπος Έτινγκερ: Όποια χώρα της ΕΕ δεν δέχεται πρόσφυγες πρέπει να προσφέρει κάτι άλλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίντερ Έτινγκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες,

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, Γκίντερ Έτινγκερ, ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων και «όποιος δεν δέχεται πρόσφυγες θα πρέπει να κάνει κάτι σε άλλους τομείς.

Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει σε κάτι», τόνισε σε συνέντευξή του την Παρασκευή, στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk/DLF).

Ο Γκίντερ Έτινγκερ κάλεσε, επίσης, τους Ευρωπαίους σε μεγαλύτερη σύμπνοια ενόψει της Συνόδου κορυφής της Μάλτας.

“Η Ευρώπη δεν πρέπει να αποδεχτεί το παιχνίδι του Αμερικανού προέδρους Τραμπ ‘διαίρει και βασίλευε’ και σε αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αντιτάξει ομαδική δουλειά”, είπε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι σαφείς, πρόσθεσε, «εποικοδομητικοί στη διατύπωση και σκληροί επί της ουσίας».

“Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει χώρες μέλη της να αποχωρήσουν και να δυσφημεί το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει επίσης να αμυνθούν κατά των μέτρων προστατευτισμού της νέας αμερικανικής κυβέρνησης”.

«Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη αγορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο ο Έτινγκερ τον χαρακτήρισε «απρόβλεπτο, ασταθή και ευμετάβλητο». Επιπλέον, η απαγόρευση εισόδου από συγκεκριμένες χώρες «κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και δεν συνάδει προς τις αξίες της Ευρώπης» πρόσθεσε στο DLF.

Σχετικά άρθρα